אפיקמ.ל.ה בע"מ משנת 1992 טלפון03-6323266 רח' מוטה גור 9 פתח תקוה (קומת קרקע, מאחורי בניין Bׂ ) ספק משרד הביטחון 0011011638 yehuda.af@gmail.com
ייבוא ושיווק מצברים, מטעני מצברים,ספקי כח, אל פסק, ממירי מתח,סוללות לכלי עבודה, מעבדת שירות במקום יעוץ מקצועי עם ניסיון רב בתחום שעות פתיחה: א'-ה' 8:00-16:00 יום ו' 8:00-12:00 צט וואצפ
הראדון (Rn 222) הוא גז אציל רדיואקטיבי הנובע מהתפרקות רדיואקטיבית של היסוד ראדיום (226Ra) הקיים בכל סוגי הקרקע וכמובן בחומרי בנייה העשויים מאדמה. בכל בית, אפילו המאוּורר ביותר, קיים ראדון, מכיוון שכל סוג קרקע וחומר בנייה המכיל אדמה פולט ראדון.
כדי להגן על האוכלוסייה מפני ראדון קבע המשרד להגנת הסביבה, לפי המלצות הוועדה הבין-לאומית להגנה מקרינה (ICRP1), ש"רמת הפעולה" – ריכוז הראדון המרבי המותר בבתי מגורים תהיה 200 בקרל/מ"ק. כאשר הממוצע השנתי של ריכוז הראדון בחדר בתנאי מחיה רגילים עולה על רמת הפעולה, יש לעשות פעולות להקטנתו. כדי שריכוז הראדון בחדר ייצג את הממוצע השנתי שאפשר להשוות עם רמת הפעולה, יש למדוד אותו במשך 3 חודשים לפחות (באופן מעשי בין 3 ל-6 חודשים) בתנאי מחיה רגילים.
על פי המשרד להגנת הסביבה האמריקאי ההערכה היא שרמת הראדון הממוצעת במבנים עומדת על כ-1.3pCi/L, וכי ריכוז ראדון של כ-0.4pCi/L נמצאים באופן נורמלי באוויר החיצוני\הפתוח. המשרד האמריקאי קבע מטרה של הגבלת רמות הראדון בחללים פנימיים ללא יותר מאשר אלו שבאוויר החיצוני. אף שמטרה זו איננה ברת-השגה עדיין, הרי שבמרבית הבתים היום ניתן בכל זאת לצמצם את הרמות ל-2pCi/L או פחות.
לדעת להגנת הסביבה האמריקאי, כל חשיפה לראדון מסוכנת במידה כזו או אחרת. שום רמת ראדון אינה בטוחה. אפילו רמות ראדון הנמוכות מ-4pCi/L מהוות סכנה כלשהי, עם זאת ניתן להפחית את הסיכון ללקות בסרטן ריאות על ידי הורדת רמות הראדון ככל האפשר.
גורמים המשפיעים על ריכוז הראדון בבית
ריכוז הראדון בבית תלוי בין השאר בגורמים האלה:
סוג הקרקע: ריכוז הראדיום, פליטת הראדון מהקרקע, לחץ האוויר, טמפרטורה ולחות.
תנאים אטמוספריים: תנועות האוויר, לחץ האוויר, הטמפרטורה, הלחות ומזג האוויר.
מפרט הבנייה: חומר הבנייה, שיטת הבנייה, עובי הרצפה או הקירות צמודי הקרקע.
פתחים במבנה המובילים לקרקע: צנרת מים, גז, ביוב, חשמל, שברים או סדקים ברצפה.